Vers van de pers

DE BENCHMARK HUURINCASSO

Corporaties die nu nadenken over het verbeteren van het huurincassobeleid hebben vragen zoals: 'Hoe presteren we ten opzichte van andere corporaties van vergelijkbare omvang en in de regio? Wat kunnen we verbeteren? Welke ambitie is realistisch?' Om deze vragen te beantwoorden hebben wij de Benchmark Huurincasso ontwikkeld. Lees verder »

Ontruimingen: aangezegd vs. uitgevoerd

2016 is het derde jaar op rij dat het aantal huisuitzettingen daalt. Dit gegeven was de afgelopen dagen volop in het nieuws en ook wij worden daar blij van. De volgende stap is om naast een daling van de uitzettingen ook minder aanzeggingen nodig te hebben. Wat zal leiden tot lagere kosten voor huurder en woningcorporatie. Lees verder »

Afscheid van de Acceptgiro in 3 stappen

De datum van 1 januari 2019 voor het stoppen met de Acceptgiro wordt voorlopig uitgesteld. De migratie naar betere en efficiëntere alternatieven voor de Acceptgiro blijft echter doorgaan. Toch heeft de overstap van papier naar volledig digitaal innen nog weinig prioriteit in organisaties. Projectmanager André van den Ende begeleidde deze transitie onder andere bij Rijswijk Wonen: "Als door middel van een analyse duidelijk wordt wat de kosten en financiële baten zijn én wat het oplevert aan betaalgemak, dan is de switch van papier naar digitaal innen een no-brainer." Lees verder »

HOE VOORKOM JE SCHULDEN BIJ GENERATIE Z

Generatie Z. De generatie geboren tussen 1994 en 2005. Het is een doelgroep die door de voortdurende technologische ontwikkelingen lastig te bereiken is. Nu deze doelgroep bijna volwassen is, is het tijd voor woningcorporaties, bedrijven en overheden om in hun communicatie rekening te houden met deze generatie. Zeker waar het gaat om de aanpak van schuldenaars. Hoe je Generatie Z het beste kunt bereiken, lees je in deze slice of science. Lees verder »